Vita Toscana - Esenciálne oleje

Máš problém s vypadávaním vlasov, lupinami, mastnou pokožkou hlavy ?

Umenie, kultúra, životné prostredie.

 

Svet a život.

 

 

Priestor a farby.

 

Toskánsko

 

 

Zdroj inšpirácie pre umelcov a básnikov, scenár pre najobľúbenejší a najvyhľadávanejší životný štýl : tak vyzerá svet v znamení produktov Vita Toscana.

 

Základom produktov značky Vita Toscana sú Iris Florentina a Salvia Officinalis esenciálne oleje a rastlinné extrakty z týchto liečivých bylín.  

Produktový rad je uceleným systémom zameraným na celkový pocit pohody a na systematické  ošetrenie najčastejších anomálií vlasovej pokožky. Je založený na pokrokovom vedeckom prístupe a ponúka výrobky bez škodlivých chemikálií, akými sú  SLS, SLES, PARABENY, DENATUROVANÝ ALKOHOL a EDTA .

Kozmetický prístup ktorého základom sú bahno, rastlinné extrakty a esenciálne oleje, produkty pôvodom z Toskánska s aplikačnou metódou založenou na princípe ajurvédskej medicíny.

 

Produkty značky  Vita Toscana našli zdroj svojej inšpirácie a pozitívnej energie vo výživných, hydratačných, elastizačných, anti-age a regeneračných vlastnostiach aktívnych zložiek získaných z liečivých bylín Iris Florentina a Salvia Officinalis.

Iris Florentina, bola v gréckej mytológii symbolom nádeje, a priazne. Jej meno IRIS - DÚHA je odvodené od mena  bohyne, ktorá poskytovala spojenie so svetom bohov. V trichológii je táto bylina cenená pre svoje regeneračné, výživné, elastizačné a anti-age vlastnosti.

 

Šalvej z druhu Salvia Officinalis patrí v oblasti Toskánska medzi najrozšírenejšie divoké liečivé rastliny. Je veľmi cenená pre svoje hojivé účinky, upravuje tvorbu kožného mazu, čistí, vypína a dezinfikuje pokožku, pôsobí proti poteniu, vyživuje a napomáha k obnove epitelových buniek. Jej blahodárne zdravotné účinky sú známe už od staroveku. Nie nadarmo znamená meno "salvus" v preklade "zdravý".

 

Na zlepšenie a ošetrenie akéhokoľvek typu anomálií vlasovej pokožky a vlasov bolo vyvinutých 6 špeciálnych intervenčných programov. Každý z týchto programov so  špecifickými prípravkami je použitý podľa požadovaného efektu  pričom každý z týchto prípravkov obsahuje aktívne rastlinné extrakty. Jednotlivé programy sú: tonizačný, na úpravu tvorby kožného mazu, proti tvorbe lupov, proti následkom hyperhidrózy, proti svrbeniu pokožky, a program skľudňovací - vyrovnávací.

 

 

TONIZAČNÝ PROGRAM

Účinný proti všetkým druhom vypadávania vlasov a na podporu ich rýchleho nového rastu. Okrem liečivého účinku bylín salvia officinalis a iris florentina obsahuje aj rastlinný extrakt z rastliny SERENOA SERRULATA, ktorý potlačuje nežiaduci účinok enzýmu 5-alpha, hlavnej príčiny stenčovania a padania vlasov.

VITA TOSCANA ponúka 2 druhy účinnej kúry INTENZÍVNA KÚRA  PREVENTÍVNO UDRŽIAVACIA KÚRA.

Tonifikačný program tvorí:

TONIZAČNÁ MASKA : Pripraví pokožku na účinné vstrebávanie prípravkov proti padaniu vlasov, aplikuje sa pred špecifíckým vlasovým kúpeľom. Olejová esencia z rozmarýnu má hygienický účinok a kombinácia esencií z klinčeku a z činskej škorice (cassia) stimuluje rast vlasov.

TONIFIKAČNÝ VLASOVÝ KÚPEĽ: šetrný umývací prípravok s posilňujúcim účinkom rastlinného extraktu so  serenoa serrulata a proteinov z obilných klíčkov. Potlačuje stenčovanie a všetky formy vypadávania vlasov a znovu im dodá objem a lesk. 

INTENZÍVNY ELIXÍR : podporná kúra proti nadmernému vypadávaniu vlasov. Obsahuje esenciálny olej z mäty menta piperita, ktorá ma osviežujúci, tonizačný a antiseptický účinok a materinskú kašičku, ktorá stimuluje regeneráciu vlasov  a má anti-age a antibakteriálny účinok.

PREVENTÍVNY ELIXIR : používa sa ako prevencia proti vypadávaniu vlasov, alebo ako udržiavacia kúra po intenzívnom programe. Ideálny prípravok pri menej intenzívnom vypadávaniu vlasov v prechodnej sezóne na jar a na jeseň, alebo následkom stresu a pri zvýšenej tvorbe kožného mazu. Esenciálne oleje z muškátu a z eukalyptu vyrovnávajú činnosť mazových žliaz a majú hygienický, analgetický a skľudňovací efekt.

 

 

SEBO PROGRAM

Seboroická dermatitída je kožné onemocnenie, ktoré vyžaduje časté umývanie vlasov, čo ale iba zhorší zdravie a celkový stav vlasov. Vita Toscana vyvinula prípravok , ktorý spojuje vynikajúce absorpčné vlastnosti liečivého bahna s a esenciálneho citrónového oleja účinného proti nečistote pokožky s cédrovýmolejom, ktorý má adstrigentný, hojivý a antiseptický účinok.

sebo korekčný íl:  Terra da follone a argilla smectica sú dva druhy liečebných ílov známych pre svoje výborné odmasťovacie vlastnosti už od staroveku , majú tiež výbornú schopnosť viazať na seba esenciálny citrónový a cédrový olej, ktoré sú aj súčasťou sebo korekčného vlasového kúpeľa.

SEBO KOREKČNÝ VLASOVÝ KÚPEĽ: pre svoje sebo regulačné účinky sa výborne hodí na časté umývanie vlasov, pokožku postihnutú so seboroickou dermatitídou udržiava dlhšie čistú. Obsahuje citrónový cédrový esenciálny olej a má adstrigentný, hojivý a antiseptický účinok.

SEBO ELIXÍR: kúra vlasovej pokožky, ktorá udrží vlasy dlhšie čisté a nadýchané, obsah cédrového a citrónového olejového extraktu bráni usadzovaniu seboroických šupín .

 

PROGRAM  LUPINY

Tvorba lupín je najvýraznejším prejavom bunkovej výmeny ku ktorej dochádza v našom tele. Tento neestetický úkaz sa prejavuje tvorbou lupín rôznej formy a tvaru, môžu byť široké ploché, mastné spojené zo seboreou, alebo drobné, ktoré v suchom stave padajú na naše šaty.

EXFOLIAČNÁ MASKA: zábal s dvojitým efektom, ktorý sa aplikuje pred umytím špecifickým šampónom. Odstráni lupiny každého typu, mastné- seboroické, aj suché - dehydrované. Jojobový olej sa molekulárnou štruktúrou veľmi podobá štruktúre seborey a s ním avokádový olej. Spoločný antioxidačný účinok , zmierní pocit svrbenia a pôsobí ako prírodný prostriedok proti lupinám, ale pritom nenaruší prirodzenú hydro lipidovú ochranu vlasovej pokožky.

NORMALIZAČNÝ VLASOVÝ KÚPEĽ: špeciálny šampón vhodný na všetky druhy lupín, vyčistí pokožku do hĺbky a pri pravidelnom používaní normalizuje tento neestetický prejav. Kyselina linolová : derivát z ľanových semien má na vysušenú pokožku zmäkčovací účinok . Tymiánový olej má antiseptický, antibakteriálny a vyrovnávací účinok na tvorbu kožného mazu.

NORMALIZAČNÝ ELIXÍR: používa sa na umyté vlasy, bráni rýchlej obnove lupín v akútnej fáze tohto neestetického prejavu. Salicylový extrakt stimuluje keratizačný vyhladzovací proces a súčasne má aj protizápalový účinok.

 

 

PROGRAM HYPERHIDRÓZA

Nadmerné potenie je často príčinou iných problémov, ako je svrbenie, nepríjemný pach a súčasne aj zvyšuje tendenciu k stenčovaniu vlasov.

REVITALIZAČNÝ GÉL : Prípravok sa používa pred umytím vlasov, obsah kaolínu má deodoračný efekt a melaleuca alternifolia (Tea Tree Oil) účinkuje proti svrbeniu.

REVITALIZAČNÝ VLASOVÝ KÚPEĽ: Šampón s vynikajúcim anti-age účinkom a skutočný relax pre vlasovú pokožku a ním aj hydratácia kožných buniek účinkom esenciálneho oleja z rozmarínuLevanduľový olej zasa zlepší kapilárny krvný obeh a pomáha vrátiť vlasom silu a objem.

REVITALIZAČNÝ ELIXÍR: Ošetrenie vlasov kombináciou esenciálnych olejov z rozmarýnu a levandule a je určený na ochranu pred negatívnym účinkom potu na vlasy so sklonom k stenčovaniu.   Je účinný aj proti svrbeniu. 

 

 

UKĽUDŇUJÚCI PROGRAM

Nepríjemné svrbenie, niekedy až bolesť vlasovej pokožky sú dôsledkom podráždenia, ktoré môže mať rôzny pôvod. Najčastejšie sú to dermatologické a zápalové príčiny. Potenie je často aj príčinou tvorby vyrážok a používanie príliš agresívnych vlasových prípravkov, celkový stres, suchosť pokožky a alergie tuto možnosť ešte znásobujú.

SKĽUDŇUJÚCE BAHNO: Používa sa pred umytím vlasov. Má šetrný hygienický a hydratačný účinok, obsahuje slnečnicový olej, ktorý  pokožku prirodzene zmäkčí a extrakt z čiernej čučoriedky, ktorý posilní spojivové tkanivo, zlepší pružnosť a tonus vlasovej pokožky a napomáha bunkovej obnove

SKĽUDŇUJÚCI VLASOVÝ KÚPEĽ: Šetrne vlasy umyje a skľudní podráždenú pokožku, odstráni jej začervenanie, vďaka pôsobení extraktu z harmančeku typu camomilla matricaria.

SKĽUDŇUJÚCI ELIXÍR : Táto kúra bola vyvinutá na potlačenie prejavov citlivej a dráždivej pokožky.  Aktívnou zložkou je olejový extrakt z rastliny melaleuca alternifolia, ktorý má skľudňujúci, antibakteriálny a hojivý účinok.

 

VYROVNÁVAJÚCI PROGRAM

Jedná sa o ucelenú detoxikačnú kúru, ktorá má schopnosť "zachytiť" škodlivé látky z pokožky a vlasov stresovaných každodenným pôsobením chemických škodlivín z prostredia.

 

CHELATAČNÉ TONIKUM: aplikuje sa pred umytím vlasov. Antiseptický účinok druhu mäty menta arvensis má na vlasovú pokožku a na chemicky ošetrené vlasy vyrovnávací účinok.

VLASOVÝ KÚPEĽ NA ČASTÉ POUŽITIE :špeciálny šampón s ochranným účinkom na vlasy a vlasovú pokožku, je ideálnym riešením pre tých, čo si často umývajú vlasy. Obsahuje hydrolyzovaný keratín, ktorý tonifikuje štruktúru vlasového stvolu. 

KRÉMOVÝ ELIXÍR: Špeciálny kondicionér, ktorý vlasom dodá pružnosť a zjednotí ich. Obsah bambuckého masla karité má zmäkčujúci a hydratačný účinok a účes po ňom lepšie drží.

ŠPECIÁLNA KAMERA TRICO

.................................................................................................................................................................

VIAC INFORMÁCII VÁM POSKYTNEME V NAšOM šKOLIACOM CENTRE, ALEBO PRIAMO VO VAŠOM SALÓNE.

Súvisiace články

Školenie Global Fashion Academy Bratislava 31.05.2023

Zobraziť viac

Global Fashion Academy

Zobraziť viac
Nakúp ešte za 100,00 € a dopravu máš ZADARMO.